Maltese Palace

Heb je er ooit aan gedacht om naar Malta te gaan? Ik heb geen van beide, totdat ik een kijkje nam in dit paleis in Rabat (een buitenwijk van Mdina, een ommuurde stad die ooit de hoofdstad van het eiland was – dank u, internet). Laten we eens kijken naar deze mediterrane villa.

Het combineren van de blootgestelde stralen met ouder uitziend metselwerk is een geweldige knipoog naar de geschiedenis van het eiland, waar steden van de bronstijd plaats maakten voor oude Grieken, Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Goths, Vandals, Sicilians, Noormannen en uiteindelijk gepensioneerde Britten.

Het verstrekken van dit huis noemt het ‘paleis van de gravin’ (hoewel het niet specificeert welke gravin) en, bekijk deze lavendelwanden en puddled gordijnen, ik stelt me ​​een bruidsschat-achtige figuur die over de kamers zwaait.

Een ander beeld van dezelfde schoonheidssalon toont het schrijven van Caravaggio’s St. Jerome (leuk feit: de kunstenaar vluchtte naar Malta en werkte daar een paar jaar). Hoewel dit het soort huis is dat de thuisbasis kan zijn van een geweldige privécollectie, is het originele schilderij helaas in Rome.

Blijkbaar gingen al het nieuwe meubilair deze kamer binnen! (Ik weet niet zeker hoe het vioolkunstwerk echt zou combineren met een caravaggio -meesterwerk, hoe dan ook.) De rest van het huis is net zo modern, met twee kantoren en vijf slaapkamers, elk met een ensuite.

Er zijn geen volledige externe opnamen in de aanbieding, maar deze look heeft een behoorlijk uitgestrektheid van stucwerk en glas. Als je moe wordt van zwemmen in je privézwembad – of terugschoppen in je privé -spa van Hammam Day – kun je altijd een duik nemen in de veel turquoise baaien rond het eiland.

Bekijk deze huurwoning op Sardinia voor veel meer mediterrane inspiratie.

Fotocredits: 1-5. Wetag Consulting Immobiliare, door middel van Christie’s onroerend goed

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *