• Uncategorized
  • 0

Uit de archieven: Suzanne Dimma’s Basement Reno

die veel meer ruimte nodig heeft in hun huis in het centrum van Toronto, Suzanne Dimma en haar designer echtgenoot, Arriz Hassam van Arriz + Co. Een heldere en multifunctionele ruimte. Ze hadden een goed thuiskantoor nodig met veel opslag, maar wilden ook een kitchenette in condo-stijl, een veel efficiëntere wasruimte, plus een driedelige badkamer opnemen. Geïnspireerd door Scandinavische stijl, Suzanne en Arriz (met behulp van H&H Design Editor Joel Bray en Rob Huot bij Arriz + Co.), bedacht een lager niveau dat overspoeld is in een bleek maar stralend palet. Hits van zwart en blauw en grafisch patroon voegen alleen de beste hoeveelheid contrast toe, en utilitaire elementen kregen luxe afwerkingen om te voorkomen dat de look zich somber voelt. Hier zijn de 10 belangrijkste stappen achter de dramatische transformatie.

Tour door de ruimte op H&H TV.

Standaard vaste deuren van vaste kern werden “panelen” met behulp van een handzaag om groeven te routeren voor een aangepaste look. Een witgekalkte afwerking met twee letten versterkt het authentieke effect. Pivot scharnieren laten de deuren volledig openen wanneer dat nodig is. Een zwevende witte eiken plank gelaagd met zwart -witte foto’s creëert een gastvrij vignet onderaan de trap (achtergrond).

In de zithoek biedt wit geschilderde houten lambrisering van Brenlo veel meer diepte en karakter dan gewone gipsplaten. Een lage funderingsplank werd slim veranderd in een ingebouwde bank met de toevoeging van zitkussens en kussens.

De ontwerpers scheurden een kast op de begane grond en braken door een muur om een ​​achterdeur modderkamer te creëren die toegang heeft tot zowel het hoofdniveau als het kelder. De nieuwe glazen deur laat het licht binnen en een verwarmde leisteenvloer voor visgraatpatroon zorgt voor een warm welkom.

Een solide stuk veerkrachtig Staron -aanrecht van Ikea loopt over de lengte van het thuiskantoor en creëert een naadloos werkoppervlak. Old-school archiveringskasten omlijst door poedercoate staalsteunen dienen als dividers en helpen pluggen en koorden te verbergen. De slanke frames van de Japans ontworpen witte eiken bureaustoelen passen bij het Scandi-moderne ontwerp van de ruimte.

Een richel langs het bovenste gedeelte van de muur biedt een plek voor curiosa en inspiratie, en een wit gelakte lade op het bureau herbergt een nette groep van ongebruikelijke en stilistische stukken. Textuurschepen houden kantoorbenodigdheden in de aanslag.

Rennend door de open ruimte, is wijd plank witte eiken vloeren van Moncer een warm contrapunt voor de frisse muren met witte panelen. Het dunne profiel van de basisafwerking helpt een gevoel van grotere plafondhoogte te creëren. De sierlijke lijnen van de rocker met eiken en walnoten worden weerspiegeld in de gewaagde slagen van het oversized blauwe en witte kunstwerken, en samen met een industrieel gevoel voor de vloer, definiëren ze het moderne leeshoek.

Een foundation richel langs de hoofdgang is volledig verborgen door een rij op maat gemaakte boekenkasten. Suzanne verzamelde alle ontwerp- en architectuurboeken van het paar uit het hele huis (het kostte haar 30 reizen!) En bracht ze hier naar de planken, waardoor de smalle ruimte een ontwerpgerichte bibliotheek en resource center veranderde.

In de keuken plaatsten Suzanne en Arriz bovenste kasten direct onder een onbeweeglijk schot. Met behulp van IKEA -componenten werd een frame gebouwd om gelukkig te zitten van de bovenkant en rond beide uiteinden van de toonbank te wikkelen, waardoor een ontwerpfunctie ontstaat. De combinatie van geheel witte kasten, witte Staron-tellers en backsplash en bijna onzichtbare hardware verbetert de openheid van de ruimte, terwijl een zwarte kraan contrast biedt.De opnieuw geconfigureerde ruimte onder de nieuw bewogen ventilatieopeningen was de ideale geschikt voor een gestapelde wasmachine en droger, waardoor veel meer ruimte werd voor vloer-tot-plafondkasten die wassen essentials en andere huishoudelijke artikelen uit het zicht houden. Zwarte zeshoekige vloertegels voegen een grafische punch toe.

In het toilet (waaronder een betegelde inloopdouche) werden een witte eiken ijdelheid en onderste plank ontwikkeld om perfect in lijn te brengen met het schot, waardoor een ingelijst effect werd gecreëerd. Zwarte zeshoekige vloertegels verbinden het toilet visueel aan de wasruimte, terwijl een enkele zwarte sconce (hergebruikt vanuit een andere kamer in het huis) en zwart geverfde spiegel de glanzende muur met metro. Een nuheat-systeem verwarmt de tegelvloer voor een spa-achtige ervaring in het hele jaar door.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *