• Uncategorized
  • 0

Interview: Charlotte Moss

Charlotte Moss is misschien een decorateur van de samenleving, maar Manhattan’s Doyenne of Design weet dat geld geen smaak kan kopen. Moss kan net zo gemakkelijk Givenchy citeren – “Elegantie is een zeepbalk,” zegt ze, die de betekenis van goede huishouden exulteert – omdat ze poëtisch is op de turfwortels van stijl: “Het gaat erom te weten wie je bent en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen hebben en het vertrouwen om jezelf uit te drukken. ”

De zuidelijke Belle werd New York Tastemaker op weg naar een ontwerpbureau van 12 personen met een chique Upper East Side-adres. Ze hon haar stijl in interieurontwerp al meer dan 20 jaar: een fantastische mengelmoes van hoog en laag, met Chintz bovenop Chenille bovenop Chinoiserie, gemengd met luifels en kandelaars. Hoewel sommigen het overdreven noemen, heeft ze een behoorlijk aanhang ontwikkeld en is ze vaak in de media om over design te praten. Moss was een paar jaar geleden een gast op huis en thuis -tv. “Het werk van Charlotte is klassiek maar nooit saai”, zegt gastheer Lynda Reeves. “Haar kamers zijn vreugdevol en opgewekt. Ze is een van mijn favorieten. ”

De kamers van Moss lijken in te leven, geliefd en gevochten. Het is een blik die een eerbetoon is aan de ouderwetse kunst van het maken van huis, waar een goed geleefde leven in het hart van elk ontwerp staat. Maar ondanks de stamboom van haar klanten, morst ze de geheimen van een goed uitgevoerde lay-out met samenzweerderige kameraadschap: “Ik kan zien wanneer mensen goede seks hebben door een kijkje te nemen in hun slaapkamer”, zegt Moss. “Voor goede seks moet er enige attentheid zijn-het is het welgemaakte bed, de bloemen of het boek dat zegt dat iemand hier blijft hangen.”

Een actieve filantroop en de auteur van Six Design Books, waaronder haar vele recente, A Flair for Living (2008 Assouline), Moss is een meester van het multi-task. Ze heeft haar eigen stoffen, wallpapers, tapijten, China en zelfs twee geuren, Virginia en de linkerbank gemaakt. Ze heeft twee winkels gerund, waaronder het wild geprezen Charlotte Moss Townhouse (dat in 2008 werd gesloten) en onderweg een les of twee geleerd.

Huis en thuis: wat is de eerste kamer die u in uw huis zou moeten versieren?

Charlotte Moss: Begin altijd met de privékamers – op deze manier leer je te versieren voor hoe je leeft, in plaats van hoe je wilt dat anderen je zien. Thuis is waar het gezin is. Vergeet de formele woon- en eetkamers en kijk hoe je in de keuken woont, in de familiekamer – dit zal je helpen begrijpen wie je bent en wat je stijl is. Laat die stijl vervolgens informeren hoe u openbare kamers versiert.

H&H: Is er een geheim voor gelaagdheid?

CM: Laten we zeggen dat je een kamer doet en er is een bepaald kleurenbereik waarin je wilt zijn-bijvoorbeeld de Mauve-Blue-familie. Je moet alle stof- en verfstalen samenbrengen die je aanspreken en ze opleggen, en dan beginnen te elimineren. Het is het elimineren dat moeilijk is; Er is een ondefinieerbare lijn tussen rustig gelaagd en verward.

H&H: Wat zijn enkele van de belangrijkste fouten die mensen maken bij het leggen van de laatste hand aan een kamer?

CM: Veel mensen beginnen een kamer uit te rusten nadat het grote spul is gedaan. Dit is een vergissing – het maakt de finishing touches er achteraan, niet zinvol, wijze en doordachte aankopen. Het zijn details zoals de verzameling van leergebonden boeken van de voorkeursauteur van een klant in de bibliotheek die de ruimte laten zingen.

H&H: Is er een formule voor het maken van uw kenmerkende mix van elementen?

CM: Nee. Grote stijl komt door het vertrouwen te hebben om onverwachte elementen te combineren en dat vertrouwen komt van de praktijk. Kijk naar de cover van mijn boek A Flair for Living; Ik draag een Ralph Rucci Couture -avondrok en een van de Charvet -shirts van mijn man. Het mengen van elementen gaat over weten wie je bent en het vertrouwen hebben om het voor elkaar te krijgen.

H&H: Wat is jouw mening over het modernisme?

CM: Ik vind het geweldig. Wat ik niet leuk vind, zijn alle clichés. Ik hou niet van goedkope kopieën en ik vind het niet leuk gedwongen. Ik denk dat veel moderne kamers slechts één beat zijn.

H&H: Wat is je geheim voor het maken van drama in een kamer?

CM: Af en toe moet je een duik nemen. Je hoeft alleen maar te beslissen waar je het kunt nemen, en als geld een probleem is, neem dan geen dure duik. Het bedekken van je muren met stof kan bijvoorbeeld een kostbare fout zijn, maar een dramatische verfkleur zal niet zo betreurenswaardig zijn. Kleine slagen vielen grote eiken.

H&H: Welke boeken lees je nu?

CM: Outliers door Malcolm Gladwell, Life on the Golden Horn van Mary Wortley Montagu en ontwikkelende Camelot: The Kennedy White House Restoration door James A. Abbott en Elaine M. Rice. Ik lees meestal iets voor werk, een biografie en iets alleen voor mij.

H&H: Waar vind je inspiratie?

CM: Overal! Ik reis veel, maar reizen kan overal zijn – het kan een andere buurt zijn, een wandeling naar Soho om geïnspireerd te worden door een gebouw.

H&H: Hoe blijf je in balans?

CM: Het gebeurt niet altijd. Het hebben van een winkel en het vervolgens na anderhalf jaar sluiten, deed me beseffen dat ik het niet allemaal kon doen. Ik vond het niet leuk wat het uit mijn leven haalde in termen van mijn werk, mijnfamilie en mijn vermogen om plezier te hebben in die dingen.

H&H: Wat is uw definitie van schoonheid?

CM: Innerlijke kracht, vriendelijkheid en vrijgevigheid. Het is niet fysiek. Iemand die vriendelijk en genereus en zelfbewust is. Het zijn kenmerken waar we naar streven.

H&H: Wat zijn uw rituelen thuis?

CM: Puttering. Ik heb graag een deel van de tijd om echt contact te maken met mijn huis – een lade, bloemschikken reorganiseren, dat soort dingen.

H&H: Wat is er één ding dat ons zou verrassen?

CM: Ik ben een fervent scrapbooker. Het is mijn therapie. Ik neem altijd mijn reizen op, en ik neem mijn tuin elk jaar op, vanaf het begin van het bloeiparenseizoen tot het einde.

H&H: Wat haalt je uit bed?

CM: Wetende dat ik het kan. Anticipatie. We leven in zulke in kaart gebrachte werelden. Het is het onverwachte, de vork op de weg, wetende dat er op elk moment iets zou kunnen gebeuren – in sommige gevallen is het een onderbreking en in sommige gevallen is het een geweldige kans.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *