Devolo House Control Evaluation Deel 2 – Bewegingsdetectie evenals veranderende

gebouw op het startpakket Het is natuurlijk om het bereik van het systeem te verlengen door enkele extra apparaten en Devolo toe te voegen, hebben een grote verscheidenheid aan opties geboden.

Bewegingsdetectie

Een van de volgende meest voor de hand liggende toevoegingen is de bewegingsdetector (Art No: 9503) die ongeveer £ 50 kost. Het allereerste dat ons opvalt, is de gelijkenis met het deur/raamcontact, het is identiek aan de buitenkant. Open de situatie net zo goed als we zien dat het exact dezelfde printplaat is, maar bevolkt met een andere keuze aan elementen, met name een PIR -sensor. Dit is exact dezelfde innovatie ontdekt in de meeste alarmsysteembewegingsdetectoren.

Het toevoegen van de sensor aan de huisbesturingssfeer is eenvoudig en binnen een paar klikken die deze is aangesloten. De configuratie van deze gadget is een beetje anders dan de andere, omdat u de gevoeligheid van de detector kunt wijzigen, hoewel we vasthouden aan de standaard 80%. De instructies suggereren het te installeren op een hoogte van 1,6 m en weg van bronnen van warm of direct zonlicht. Deze hoogte plaatst snel de gadget met armen bereik, evenals zonder de sabotageprestaties, kan het kwetsbaar zijn voor interferentie.

We hebben een aantal pogingen genomen om een ​​perfect gebied in de gang van het huis te ontdekken. De sensor bedekte adequaat de 6m lengte van de hal (geciteerde afstand is 8m) maar de 80 ° blijkt een beetje smal. Wanneer u vanaf de zijkant van de sensor nadert, moet u er direct voor staan ​​om een ​​alarm te activeren. Een PIR -sensor detecteert infraroodsignaal uitgezonden of pronkt met een object. Het detectiepatroon van de meeste van deze apparaten betekent dat ze sneller een item op het doelgebied spotten dan tegenover hen. Om voldoende bewegingsdetectie te bieden in de Test House -gang moet ten minste nog één detector worden geïnstalleerd. Misschien zou het installeren van een gadget van het plafond effectiever zijn, minder opvallend en moeilijker te interfereren, maar we hebben deze aanpak niet getest. Als vergelijking hebben de indringer alarm PIR -sensoren in het testhuis een hoek van 140 ° met verschillende detectiepatronen en terwijl ze groter in grootte zijn, zijn ze minder opdringerig wanneer ze in een hoek worden gemonteerd, toch heeft het het voordeel van een constante 12V -voeding.

In overeenstemming met de deur/raam neemt u contact op met de bewegingssensor een rode visuele indicator -LED. Dit is vooral handig bij het testen van de instelling van de sensor. Deze functie kan worden uitgeschakeld via het gadgetcontrolepaneel. Deze gadget meet ook nuttig zowel de helderheid als de temperatuur, evenals u kunt gebruik maken van exact dezelfde geschiedenis van 3 dagen.

Ingeschakeld

Een andere logische toevoeging is een externe schakelaar (Art No: 9505) die ongeveer £ 40 kost. De schakelaar is gemaakt van een aantal onderdelen die samen in vorm klikken:

De basisplaat, dit kan worden bevestigd aan een oppervlak met 4 off 3m zelfklevende pads of de meegeleverde schroeven.

De schakelaar omringt

De elektronicamodule met 4 schakelaars, deze wordt aangedreven door een CR3023 -batterij.

En tot slot de Switch Rocker. Je hebt de keuze om van dit systeem een ​​enkele rocker of een dubbele rocker -schakelaar te maken.

De hele assemblage voelde een beetje licht van gewicht, maar bij het opzetten van een beveiligd op een oppervlak is het bevredigend en nogal discreet met een uitsteeksel van 22 mm. We hebben de enkele rockerversie geselecteerd voor onze installatie. Dit gaat nu naar ruisherepetitief, maar het gadget -toevoegingsproces was moeiteloos.

Een voorstelde gebruik voor de schakelaar is om het te gebruiken om het systeem te vertellen dat de inzittenden de avond met pensioen hebben gegaan. We zetten de schakelaar op een bedkluis in de hoofdslaapkamer. Vervolgens hebben we een regel ingesteld dat als knop 1 op de schakelaar werd gedrukt, alle schakelaars in de Hall -verlichtingsgroep werden uitgeschakeld, niet meer ronddrenkt om de lichten uit te draaien voordat ze naar bed gingen. De schakelaar werd 26 m van het centrale systeem gevonden zonder enige vorm van variëteitsproblemen.

Een ding dat ons opvalt, is dat naarmate het systeem uitbreidt, de gadgetpagina zo lang zal zijn, zo goed zal zijn. Het is mogelijk om op alfabetisch vriendelijke apparaten op plaats te zijn, maar hier is een tip als u geweldige deals gaat hebben. Begin elke plaats met een getal, d.w.z. 01 lounge, 02 Hall, 03 Keuken Hiermee kunt u een logische volgorde van plaatsen ontwikkelen in plaats van een alfabetische lijst. Deze methode ziet u de apparaten in een herkenbare volgorde en de ruimte waarmee u het meest communiceert, staat bovenaan. Een idee voor vooruitgang voor Devolo is een ‘Smart House View’ waarmee gebruikers een kaart van hun woon- of commercieel onroerend goed kunnen ontwikkelen en de staat van elke ruimte of apparaten in die kamer kunnen zien, dit zou het systeem veel intuïtiever maken. Hier is een situatie – een snelle blik op mijn wijze huisplan en ik zie dat de garagedeur open is, evenals het raam van het keuken is open en iemand heeft de onderzoeksstudielichten aangelaten.

Sommige van de elementen in de huiscontrolevariëteit zien er identiek uit aan apparaten die worden verkocht onder de Zipato, TKB Home, Philio Tech en warme geniale merken. Het lijkt erop dat in plaats van de hardware -delovo opnieuw uit te vinden om een ​​naadloos ecosysteem te maken dat direct uit de doos werkt en dat het een geweldige beslissing is geweest op basis van onze ervaring tot nu toe. Een meer onderscheidend is de 3 -jarige garantie van Devolo, terwijl de meeste andere makers een garantie van 1 jaar bieden.

Een ding dat ons doet geloven, is het kostenpunt, het produceren van een wijs huis zal een kostbare onderneming zijn en het zou moeilijk zijn om te valideren op basis van energiebesparing, waardoor dit een high-end item is. De bewegingssensor is het dubbele van de kosten van een premium merk dubbele innovatie (Radar/PIR) indringer alarmdetector. De Devolo -bewegingssensor is een van de duurste bewegingsdetectoren op de markt, maar het biedt geen sabotage -detectie, UV of trillingsmonitoring. Het is begrijpelijk dat de verkoop van hardware ook betaalt voor de softwaretoepassing en de continue ontwikkeling. Lagere kosten zouden dit een grondstofproduct maken, evenals de acceptatie van stations en verkoopvolumes. Het gevaar voor Devolo is gebruikers zoals de interface, maar kopen andere makersapparaten en verliezen een waardevolle inkomstenstroom die de vooruitgang van softwareapplicatie en R&D financiert. We nemen aan dat Devolo hun marktonderzoek heeft gedaan.

Groepsdenken

De desktopinterface is bekend, schoon, knapperig en voorlopige schermoverlays. Breng u op weg. Met de groepen -functie kunt u een verzameling apparaten bouwen, bijvoorbeeld een ‘Smart Plug Lighting’ -groep kan worden gebruikt in een regel of een scène om alle lichten uit te schakelen wanneer u naar bed gaat of om ze aan te zetten als de rookmelder wordt geactiveerd.

We hebben ons ondervraagd of we alle aangeboden functionaliteit gebruikten. We hebben het chatvenster ‘kunnen helpen?’ Gemaakt. Telkens wanneer we het openden, werden we begroet met de boodschap: ‘De professional is niet op internet om vragen te reageren’. We hebben een zorg ingediend en dat deze binnen 4 uur werd beantwoord. Het lijkt erop dat er geen extra documentatie of tutorials zijn voor de functies van de groepen of scènes. We werden voor voorbeelden doorverwezen naar de demo -site.

Devolo zou tijd moeten investeren in het opleiden van de systeemgebruikers en het ontdekken van de opmerkingen van de gebruiker om de Roadmap van hun softwareapplicatie te stimuleren. Het hosten van een gebruikersforum is misschien een goed begin.

Scène -instelling

Scènes zijn verwant aan het componeren van een macro. U kunt verschillende apparaten, regels, schema’s, groepen of meldingen toevoegen. We ontdekten dat we van verschillende voorbeelden geloofden, een ‘verlaten thuis’ -scène zou alle lichten uitschakelen, de verwarming en het omgekeerde,’ thuiskomen ‘afzetten, zou wat lichten inschakelen, de verwarming opzetten en beginnen met het koffiezetapparaat. Geofencing zou een nuttige activeren zijn voor sommige scènes, d.w.z. open de poorten, zet de lichten aan en open de garagedeur. We zullen opnieuw terugkeren naar deze functies omdat we meer apparaten toevoegen.

Vonnis

Instructies over het gebruik van alle prestaties van het systeem in het type tutorials of korte video’s zouden gebruikers in staat stellen. De kosten lijken duur te zijn. Het naleven van punten is niet uniek voor Devolo House Control, maar het is de moeite waard om op de allereerste gebruiker te wijzen: de voorgestelde 1,6 m hoogte van de bewegingssensorlocaties IT op oogniveau, evenals de detectiehoek van 80 ° is smal, verschillende Apparaten kunnen nodig zijn waar u verschillende bewegingspaden hebt. De schakelaar deelt niet exact hetzelfde robuuste gevoel als de andere apparaten.

Na de deur/het raam te hebben geïnstalleerd, is contact opgenomen met het proces geruststellend bekend voor de bewegingssensor en de schakelaar. Net als alle Devolo -apparaten komen ze met een garantie van 3 jaar. Geweldig niveau van e -mailondersteuning. De softwaretoepassing is indrukwekkend eenvoudig met intuïtieve weerstand en verlagen widgets voor het bouwen van scènes. Tot op heden is het systeem zowel robuust als stabiel geweest.

#
Voorbeeld
Product
Beoordeling
Prijs

1

Devolo House Control Flood / Water Sensor

28 beoordelingen

£ 16,38

Koop op Amazon2

Devolo House Control Starter Pack – Smart House for All, White, Silver, 9361

22 beoordelingen

£ 89,95

Koop op Amazon

3

Devolo House Control Flush Mounted Switch (Z-Wave House Automation, House Control via iOS/Android App, …

11 beoordelingen

£ 95,75

Koop op Amazon

De volgende keer

In onze volgende aflevering zullen we kijken naar rookdetectie, met behulp van het systeem voor beveiligingsfuncties en de meldingsfunctie.

DEVOLO.com: Deel 1 – Starter Kit

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Laatste update op 2021-10-04 / Affiliate links / foto’s van Amazon Product Marketing API

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *