• Uncategorized
  • 0

Drayton Wiser Smart Heating Controls Review Deel 3 – Uitbreiding en toevoegen van Alexa Voice Control

Drayton Wiser Install -uitbreiding

In deel 1 hebben we de 3 -kanaals controller en kamerthermostaten opgezet om onze conventionele versies te vervangen. Dat voldeed aan een aantal van onze selectiecriteria voor een smart home -verwarmingssysteem, maar we hadden nog steeds een aantal uitstaande problemen, waaronder het bestemmen van individuele kamers. Dit is wanneer de wijdere radiatorkleppen een sleutelrol spelen.

Afbeelding: elke doos bevat klep, 2 AA -batterijen en 2 adapters

Zoneren in

De kosten van de basiscomponenten voor Wiser zijn concurrerend in vergelijking met veel andere producten, maar de kosten van de radiatorkleppen zijn waar we het grootste verschil zien. De onderstaande tabel illustreert een basiskostenvergelijking van verschillende slimme verwarmingscontrolemerken op basis van het implementeren van een vergelijkbare systemen als die in ons huis. Dit plaatst de wijdere oplossingwaarde in grimmig contrast, omdat deze tussen £ 500 tot £ 700 lager is dan de andere marktaanbiedingen.

Basiskit
Roomstatistieken (2 uit)
Radiatorkleppen (18 uit)
Totaal
Verschil voor wijzer
Aantekeningen

Drayton Wiser
£ 200
Opgenomen in de basiskit
£ 630

£ 35EA

£ 830

3 -kanaals controller

Honeywell Evo Home
£ 250+£ 95
£ 56
£ 1,116

£ 62EA

£ 1,573
£ 631
£ 95 voor warmwaterbesturing

Hitte genie
£ 295
£ 70

£ 70EA

£ 1,080

£ 60EA

£ 1,445
£ 615

Danfoss
£ 100+£ 80
£ 136

£ 68EA

£ 1,080

£ 60EA

£ 1,396
£ 566
£ 100 voor z-wave hub £ 80 voor ketelschakelaar

LightWaverf
£ 130+£ 80
£ 160

£ 80EA

£ 990

£ 55EA

£ 1,380
£ 550
£ 80 voor ketelschakelaar

Fibaro
£ 255
Niet beschikbaar
£ 1,296

£ 72EA

£ 1.551
£ 721
Home Automation Hub

Tado
£ 199
£ 109
£ 1,062

£ 59EA

£ 1,370
£ 540

Netamo
Niet verplicht
£ 300

£ 150EA

£ 1,260

£ 70EA

£ 1.560
£ 730

Energgenie Mihome
£ 70+£ 30
£ 180

£ 90EA

£ 900

£ 50EA

£ 1,180
£ 350
Home Automation Hub

Opmerkingen: Prijzen gevonden op het moment van schrijven en zijn voor DIY -installatie. Dit is geen directe functionaliteitsvergelijking, eerder een indicatieve kostenvergelijking. Sommige systemen bieden meer functionaliteit dan andere, d.w.z. zone -besturing van kleppen, geofencing, HomeKit -ondersteuning, weergave op radiatorkleppen enz. De gebruiker moet zijn eigen specifieke behoeften identificeren en de waarde bepalen. We hebben de kosten niet vergeleken met nest of bijenkorf omdat hun eigen kamer / radiatorbesturing op dit moment niet beschikbaar is.

Radiatorklepinstallatie

We kochten 2 van de wijdere TRV’s van Screwfix voor £ 34,99 elk als proef voordat we onszelf inzetten voor een volledige uitrol.

Er zijn twee kamers waar we grote temperatuurvariaties hebben, de keuken / familiekamer en de lounge. Zodra het kookbereik van de olie een tijdje in de keuken is ingeschakeld, wordt de kamer snel opwarmd. Vanwege de langzame reactie van de traditionele TRV raakt de kamer vaak oververhit voordat hij later op de avond naar een comfortabele temperatuur komt. We zouden in deze kamer een wijzer statement over de verticale radiator passen.

#
Voorbeeld
Product
Beoordeling
Prijs

1

Drayton Wiser Smart Heating Radiator Thermostat werkt met Amazon Alexa, Google Home, Ifttt

2.115 beoordelingen

£ 42,98

Koop op Amazon

2

Eberle Wireless Room Thermostaat voor wijzer LCD -display vochtsensor, wit, raumthermostat

3 beoordelingen

£ 72,07

Koop op Amazon

3

Wijzer: de wetenschappelijke wortels van wijsheid, mededogen en wat ons doet gaanOD

26 beoordelingen

£ 24,49

Koop op Amazon

Het muurgebied van de lounge heeft ongeveer 60% glas dat naar het zuiden kijkt. Op een zonnige dag kan het als een kas zijn als de jaloezieën niet worden getrokken, zelfs op een heldere dag is er een zekere mate van zonne -verwarming. Hoewel de lounge een dubbele beglazing van low-e heeft en 300 mm loftisolatie, verliest het nog steeds veel warmte in de avond. We hebben gevonden dat traditionele TRV’s het gewoon niet snijden. De lounge heeft drie radiatoren, we zouden de hoogste capaciteitsradiator passen met een wijzer stat.

De eerste indruk van de stat is dat deze lijkt op een reguliere TRV. Er zijn geen knoppen of displays op de klep, zodat ze verschillen van 90% van de slimme kleppen op de markt. De bediening van de klep wordt bereikt door een eenvoudige draaiende werking van de bovenkant van de klep, plus zal de temperatuur verhogen en minus zal deze verlagen. Het systeem zal de temperatuur gedurende 1 uur met 2 graden verhogen of verlagen.

Het passen van de statistieken was eenvoudig. Er is geen instructiefolp opgenomen, maar er zijn enkele punten gedrukt op de binnenste klep van de doos, dus gooide de verpakking nog niet weg. Het proces voor het toevoegen van een radiator thermostaat is:

01. Verwijder de bestaande TRV. Dit wordt beveiligd door de gekartelde vergrendelingsring. Duwen op de TRV -body neemt een deel van de druk van de vergrendelingsring. Hiermee wordt de kleppen en de schroefdraden blootgelegd om de adapter op te schroeven, in ons geval een M30 -draad. Dit is het meest voorkomende type en er wordt een adapter in de doos geleverd en het Danfoss -type. Neem contact op met technische ondersteuning als deze niet passen, omdat er meer adapters beschikbaar kunnen zijn.

02. Plaats de juiste adapterring, in ons geval de M30 -adapter met schroefdraad.

03. Open de wijzer app en ga naar instellingen en vervolgens kamers en apparaten. We creëerden nieuwe kamers en voegden nieuwe apparaten toe. Het is duidelijk dat als je al een kamer hebt gemaakt, de volgende reeks zal veranderen.

04. Tik op Apparaten toevoegen en werk het aantal radiatorthermostaten bij dat u wilt toevoegen en druk vervolgens vervolgens. Dit was een bekend proces na het toevoegen van twee kamerstatistieken.

05. Op dit punt hebben we de nieuwe kamernamen gemaakt en deze toegewezen aan het kanaal op de hub die we wilden dat ze controleerden. We hebben de keuken en de lounge toegevoegd. De kanaalstap is mogelijk niet nodig als u een controller met één kanaal hebt. Volgende tikken in de app neemt naar het volgende scherm en adviseert om de batterijen voor de TRV’s te passen.

06. Verwijder het batterijdeksel op de thermostaatlichaam door het tabblad op de basis te duwen en het deksel weg te trekken van het lichaam.

07. Plaats de twee AA -batterijen. Er zijn geen duidelijke markeringen in het batterijcompartiment voor de oriëntatie van de batterij, maar een nadere blik en je ziet een pluspunt en een min -symbool uit de batterijtabs geslagen. Plaats de batterijen.

08. Zodra de batterijen zijn ingebracht, hoort u de motor lopen, we denken dat dit is om ervoor te zorgen dat de actuator volledig is ingetrokken. Dan zullen de drie LED -lichten flitsen. Rood onder het plussymbool, blauw onder het negatieve symbool en het midden flitst oranje en groen.

09. Draai vervolgens de bovenkant van de thermostaat in de pluspunt om de verbinding met het ZigBee -netwerk te initiëren, de middelste LED flasht groen. De LED wordt solide groen zodra het apparaat is aangesloten op het netwerk. We moesten dit een paar keer doen met een van de apparaten, we weten niet waarom er geen specifieke foutmeldingen waren.

10. De volgende stap is om de klep op de adapter te schroeven. Eenmaal geschroefd op de klep bovenaan moet gedurende 5 seconden worden gedraaid naar het min -symbool. Dit zal het kalibratieproces initiëren waarbij de actuator de reisafstand van de kleppen leert. We vonden wel dat de klep LED’s niet aan de voorkant van de klep waren uitgelijnd toen we strak waren, dus we maakten de vergrendelingsring los, legden de vergrendelingsring opnieuw en strakker. We vonden het hele kleplichaam gedraaid als de klep niet stevig is beveiligd. We kunnen het niet helpen, maar denken dat er een neiging kan zijn om de klepkop na verloop van tijd af te lossen na herhaald draaien. Als dit het geval is, is er een verleiding om wat draadvergrendelingsvloeistof tussen de klep en de adapterring te plaatsen om deze te bevestigen.

11. That’s it, the radiator thermostat appears in the room on the app. similar to the room thermostats in rooms & devices you can see the battery strength and signal strength.

After adding the two thermostats we went about tailoring the schedules for the two rooms. Our experience in the 10 days since we installed them is the temperature between the rooms is much more consistent than with conventional TRV’s. When in action theTRV actuator does emit a mechanical buzzing sound as it drives the valve pin up and down. We found this noise differs slightly in tone and volume depending on which radiator it was fitted to. most of the time it’s operation went unnoticed but it could be different in a bedroom. I compared it to a Z-Wave smart TRV we had fitted and they were comparable in volume.

Alexa Setup

This was something we were looking forward to. We have had little experience of Alexa so this would help us understand a practical application. here is the basic process we followed:

Installed the Amazon Echo app on an iPhone

Searched for the Wiser heat in the skills section and enabled it

Linked to our Drayton Wiser account

Searched for devices and that’s pretty much it

Within minutes Alexa was talking to us, it was that simple. plain spoken commands were quickly followed by clear responses:

Alexa what temperature is it in the Lounge? – “It is 18 degrees in the Lounge”

Alexa increase the temperature in the Lounge to 20 degrees – “I have increased the temperature”

This is pretty cool functionality. how much we will use this feature is still to be seen but it worked straight out of the box. We will experiment with Alexa to determine if we can teach it new commands – “Alexa it’s cold in here” – “OK, I have turned up the heating in the lounge to 22 degrees”.

The growing wish List

When searching for the app on the iOS app store we discovered that Wiser is a brand name used by Schneider electric across a number of platforms from home automation, energy management and lighting control. hopefully we will see the expansion of the eco system here in the UK. If introduced with similar market leading pricing as the Drayton Wiser then many competitors will have a battle on their hands.

In part 1 we compiled a wish list of some features we would like to see and in part 2 Drayton kindly responded with lots of helpful info.

Now with some more experience we have a few more items to add. As we mentioned in our previous article these are not problems with the system but enhancements some customers may find useful plus we need to keep the development team busy!

When boosting a zone the boost button on the app turns green, would be good to have this turn into a countdown timer so you can see how much time is left on the boost.

Add support for wearables ie Apple Watch. A quick flick of the wrist will tell you the temperature and give you the option to see when the heating will next come on and the option to boost.

Change or amend the signal strength icon to show a percentage signal strength – more on this suggestion in the following section.

In the ‘Away Mode’ give the option to set an ‘I’m back’ date and time so you don’t have to remember to turn the heating on when you return from your trip – geofencing may solve this too.

Add a link in the setting menu page to some of these helpful resources. Whilst this is an intuitive product and setup is well guided through the app, there are some subtleties you only learn from reading the detailed guides.

Ability to see how long the heating has been running. A log file or better still a graphical view.

An option to cost the impact of going to ECO mode. get the system to compare eco mode boiler timings vs conventional timings. This would give the users an indication of the ‘savings’.

The ability to tweak the transmission power of devices, so if a thermostat is in a poor spot, you can opt to give it more power, of course understanding battery life will drop as a consequence.

The ability to arrange the rooms or zones in hierarchical tiers. At present it appears rooms appear on the home page in the order you add them. It would be useful to have the option of ordering these in a logical fashion. example organisation:

The house – all rooms all zones

The downstairs – living rooms

Keuken

Lounge

Studie

Eetkamer

The upstairs – bedrooms

Master bedroom

Kids bedroom

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *