Philadelphia Rowhouses

Ik heb deze vorige Amerikaanse Thanksgiving in Philadelphia doorgebracht. Ik vloog binnen om mijn familie te ontmoeten voor een lang weekend vol eten, en nou ja, meer eten. Laten we eerlijk zijn, het is Thanksgiving – wat zou je nog meer verwachten?

Omdat we onze Thanksgivings in de stad van Brotherly Love zijn begonnen, heb ik de routine geadopteerd om voor het grote diner een lange run te gaan om dat ongemakkelijke strakke jeans de volgende dag te voorkomen. Mijn tante en oom wonen in het Museum District, op slechts een steenworp afstand van het Philadelphia Museum of Art die de thuisbasis is van de beroemde ‘Rocky Steps’, waardoor het de perfecte plek is om te rennen en te verkennen. Ik hou van de buurt vanwege de met bomen omzoomde straten en super strakke rijhuizen, dus op deze run nam ik een paar snapshots om met je te delen.

Dit is een van mijn favoriete straten. Ik hou van de extra brede trottoir, geverfde gevels en gebogen deuropeningen.

Hier is nog een foto van dezelfde straat, van het andere einde. Ik ben een sukkel voor die zwarte geschilderde deuren. En de buigers! -Ze zouden de perfecte plek zijn om rond te hangen op die lange zomeravonden en mensen-kijk.

Ik vind het geweldig hoe elke huiseigenaar zijn creatieve licentie gebruikt om zijn gevel volledig aan te passen.

Philadelphia staat bekend om zijn Rowhomes. Het concept van een rijhuis dateert uit de koloniale tijden-hun kleine voetafdruk liet toe dat veel huizen op een klein stuk land werden gebouwd, en hun gedeelde muren betekenden goedkope en energiezuinige huizen voor de vroege kolonisten.

Maar af en toe struikel je op een huis als dit dat compleet anders is dan elk ander huis in de buurt. Ik wil graag weten hoe de plattegrond van de binnenkant is! Wil je niet gewoon omhoog klimmen en over de muur gluren? (Oké, ik weet dat het geen muur is, maar het lijkt er echt op dat er een mooie binnenplaats aan de andere kant zou zijn!)

Ik zou een bezoek aan Philadelphia ten zeerste aanbevelen als je ooit de kans krijgt. Het is een historisch rijke maar levendige stad die niet teleurstelt. Zelfs mijn hond Stewie vond het geweldig – bekijk hem hier met Rocky direct nadat we alle 72 stappen hadden opgelopen.

Bekijk voor Michael Penney’s American Adventures zijn blogpost over de huizen in Maine.

Fotocredits: Kathryn Bala

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *