Husqvarna Automower Review Part 3 – Ideal Timing

Dus na het installeren van de auto, gevolgd door een paar weken intensief snijden, was het tijd om terug te gaan en Elon een beetje gemakkelijker te laten doen.

Het apparaat verzendt in de 24/7 modus en u moet de timer handmatig inschakelen om uw snit te plannen.

U wilt waarschijnlijk maaien wanneer het gazon niet wordt gebruikt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ‘s nachts te snijden als u huisdieren hebt, of kinderen die de tuin gedurende de dag gebruiken.

Om de wijziging aan te brengen, kunt u de maaier naar het oplaadstation oproepen door op de parkknop erop te drukken of naar het apparaat zelf te gaan en op de stopknop te drukken. Eenmaal op het bedieningspaneel is de instelling vrij eenvoudig. Roep de timertunctie in vanaf het hoofdmenu en pas de uren aan en kopieer ze naar de benodigde dagen. Volgens de handleiding …

Het gazon zou niet te vaak moeten worden gesneden om het beste maaiende resultaat te verkrijgen. Gebruik de timertunctie om een ​​onderdrukt gazon te voorkomen en om het maximale leven van de robotachtige grasmaaier te krijgen.

Perfecte timing?

Met behulp van de producenten figuren de 430X sneden gedurende 135 minuten, gevolgd door 65 minuten opladen. Dus dat is 200 minuten voor één complete cyclus, waarbij de kleine hoeveelheid tijd nodig is die nodig is om terug te reizen naar de lader.

Het is waarschijnlijk het beste om te voorkomen dat je tijdens de vroege uren van de ochtend door de dauw snijdt, waardoor de grasmat aan de wielen blijft plakken en leidt tot puin op het gazon. Dus we konden de timer instellen om elke dag om 10.00 uur te snijden en om 20.00 uur te eindigen. In dat venster van 600 minuten eindigt het apparaat 3 complete cycli en dit kan gemakkelijk naar meer worden geduwd, vooral omdat de laatste cyclus een nacht kan vertrouwen.

Dus die 3 cycli per dag zouden overeenkomen met 405 minuten (6,75 uur) werkelijke snijtijd. Opnieuw met behulp van de figuren van de producenten kan het apparaat een oppervlakte van 135 m2 per uur snijden. Dat cijfer kan eigenlijk rekening houden met het opladen – ik weet het niet zeker – maar zelfs als het inhoudt dat het inhoudt dat ze veel meer snijden dan we hier berekenen.

Nu, 6,75 uur x 135m2 = 911m2 per dag – wat betekent dat het gehele gebied van 2.700m2 van ons gazon om de 3 dagen volledig moet worden gesneden. Er is ook nog meer begeleiding van de handleiding …

Als de grootte van het werkgebied dit toestaat, kan de kwaliteit van het grasmat nog meer worden verbeterd als deze om de andere dag wordt gesneden in plaats van een paar uur per dag. Bovendien profiteert het gras van volledig te rusten gedurende een periode van minimaal een periode van drie dagen eenmaal per maand.

Het is moeilijk om te zien hoe je 3 dagen rust zou kunnen hebben dan het handmatig stoppen van de machine. Het zou echter mogelijk moeten zijn om het gebied eenmaal per week volledig te verminderen door het om de andere dag te programmeren (maandag, woensdag, vrijdag, zondag).

Time-out

Ondanks al die geweldige klinkende wiskunde hierboven, zijn er andere elementen om hier te overwegen. Eerst gaat het ervan uit dat de GPS van de machine goed genoeg is om ervoor te zorgen dat het delen van het gazon niet veel meer dan eens snijdt. Dat is waarschijnlijk onwaarschijnlijk, omdat GPS -resolutie meestal een paar meter is in plaats van centimeters.

Meer problematischer dan dat is echter het feit dat het apparaat over gebieden moet volgen die het al tijd na tijd heeft gesneden om te garanderen dat het het hele gazon vanuit meerdere hoeken snijdt.

Deze tabel in de handleiding stelt voor om 20,5 uur per dag, 7 dagen per week te lopen om het gebied dat het dichtst bij de onze ligt te verminderen (2.750m2). Dat is een enorm verschil met onze berekeningen.

Maar ons gazon heeft nauwelijks obstakels en zou dus veel veel efficiënter moeten zijn om te snijden dan mogelijk de formule die wordt gebruikt om aan te komen bij de cijfers van Husqvarna suggereert. Als we het apparaat minder vaak kunnen uitvoeren dan het aanbevolen tempo in die tabel, dan gaan we de tijd verlengen die nodig is om de batterijen te vervangen, de laadkosten te verlagen en de totale levensduur van de machine te verlengen.

Dus we hebben de auto op onze 3 -cyclus per dag experiment hierboven een week beschreven en afgezien van het (niet -gerelateerde) uiterlijk van een oogst van boterscups lijkt alles tot nu toe prima. Ik zal dingen over dit experiment in deel 4 updaten.

Hoe zit het met het weer?

Er is ook een ‘weer timer’ die, wanneer ingeschakeld, automatisch de maaiende tijden aanpassen op basis van hoe snel het gras groeit. Dit houdt in dat het eigenlijk veel meer zal snijden tijdens natter weer wanneer de groei sneller is. De timer -functie overschrijft de weer, zoals de handleiding het zegt …

De robotachtige grasmaaier zal echter niet langer werken dan de tijd die kan worden geconfigureerd in de timerinstellingen. Voor optimale weers voor het weer timer wordt aanbevolen bij het instellen van de timer om alleen de tijden te selecteren waarop de robotachtige grasmaaier niet zou moeten werken. Andere keren zouden beschikbaar moeten worden gesteld voor de weertimer.

We hebben de weertimer nog niet geprobeerd, maar kunnen het later proberen zodra dit warme droge, ongewoon zonnige weer ongetwijfeld verdwijnt.

Een maand update

We hebben de auto nu een hele maand gehad en hoewel we er nog niet helemaal zijn, zul je uit de video van deze week zien dat de nummers achtergelaten in het gazon van onze rit-on beginnen te vervagen. Dank aan Paul en Mark voor de grote drone fOotage in dit derde deel van onze video -review (hou ervan, deel en abonneer je – bedankt) …

#
Voorbeeld
Product
Beoordeling
Prijs

1

ISE® Vervanging 50m Grensdraad voor Husqvarna Automower 450x / 450xh

2 beoordelingen

£ 21,00

aankoop op Amazon

2

Husqvarna Automower Messerscheibe Trennschreibe 420 430x 440 450 x 520 550

36 beoordelingen

£ 24,10

aankoop op Amazon

3

Husqvarna FlyMo Automower Robotic Replacement zware verantwoordelijkheidsbladen 9 Pack

6 beoordelingen

£ 25,00

aankoop op Amazon

4

Husqvarna Automower Skids, Gleitteller for Lawn Mower 420 430X 440 450X

34 beoordelingen

£ 32,00

aankoop op Amazon

5

Automower G2 Battery, PowerAxis 18V 3000 mAh NIMH Batterij Vervangen voor Husqvarna Automower G2 SH Solar …

72 beoordelingen

£ 41,99

aankoop op Amazon

Zorg ervoor dat je alle 8 delen in deze video -recensie -serie bekijkt …

Deel 1 – De robots komen eraan

Deel 2 – De 1e snede is de diepste

Deel 3 – Ideale timing

Deel 4 – Connect Control

Deel 5 – regen of glans

Deel 6 – Gestolen?

Deel 7 – Ik heb het verknald

Deel 8 – Een Tesla voor uw tuin

www.automowerChallenge.co.uk: Husqvarna.com

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. Je kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail laten bezorgen, rechtstreeks naar je inbox.

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegrben
Zak

Laatste update op 2021-10-04 / Affiliate links / afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *